Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-05-2000, 01:05 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 17
Hi, I had read the post regarding non-german tail light bulbs being a possible problem for cruise control. Sure enough, I changed mine and the cruise works! I thought I was going to have to buy a new amplifier or actuator, or both! I REALLY appreciate the tip! Too bad the cigarette butt trick didn't fix my tach, but I'm thrilled to have cruise for less than $2.00!
Carl
'85 300CD
'88 300TE
Reply With Quote
  #2  
Old 09-06-2000, 01:08 PM
heetderks
Guest
 
Posts: n/a
Carl,

Where did you get your bulbs and what brand are they? I may try this myself.

Thanks.

------------------
Jim Heetderks

1985 300D 210k mi.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-07-2000, 03:41 AM
300EVIL's Avatar
Moderator Incarnate
 
Join Date: Apr 2000
Location: Lake Geneva, WI.
Posts: 1,676
I WOULD ALSO LIKE TO KNOW WHAT KIND OF BULBS YOU BOUGHT IT MIGHT SAVE ME SOME MONEY
Reply With Quote
  #4  
Old 09-08-2000, 09:59 PM
Registered User
 
Join Date: May 2000
Location: Scotts Valley, CA.
Posts: 145
Hi all,
I recently bought some replacement bulbs at our local Kragen Automotive store. I found Sylvania brand bulbs that have some "European" number on them that are made by Osram in Germany.
I bought some single filament ones for the brake lights and some for the tail lights. They cost almost double what the "regular" ones cost.

I've also bought ones at Kragen (1156 I think) that had the Sylvania brand on the packaging and turned out to be made by Osram once I opened the package.



------------------
Jay Yambrovich
1989 300 E
1992 190-E 2.3
Reply With Quote
  #5  
Old 09-09-2000, 12:31 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 17
Sorry for the delay in responding! I checked with the mechanic today and the bulbs are Osram. The bulb that was causing the problem was a GE. He had heard of this problem in '86 and newer cars, but not in pre '86 cars. I'm thrilled it worked!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need non-working climate control, temperature and cruise control modules mplafleur Diesel Discussion 0 10-14-2004 05:53 PM
'89 300E cruise control robi99 Tech Help 1 04-16-2003 03:26 PM
82 300SD throttle linkage and cruise control waybomb Diesel Discussion 0 12-28-2002 06:52 PM
Cruise Control Supposedly never worked right on my car...???? 190D22 Diesel Discussion 7 12-28-2002 05:13 PM
Cruise Control Trouble- '90 300D mike456 Tech Help 1 06-11-2000 10:22 PM



All times are GMT -4. The time now is 10:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page