Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
 
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    


Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-11-2005, 08:32 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 21
abs problem

94 600sl drive car 20 feet abs /asr lite comes on found code 12 solenoid valve relay asr works fine and no codes in ea/cc/isc control unit. Is the problem just a relay? I ordered both of them since yhey are not that much. My scanner does not show a data steam for the abs, so I can't see whats going on, there are no lites until you move the car 20 or so feet seems like a wheel. Can anybody help? thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 02-12-2005, 10:32 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Location: Dallas, Tx
Posts: 701
That involves some historical info, did you replace your engine wiring harness yet? That can cause a lot of strange problems. Jim had some similiar issues with his S coupe, take a look at his site and see if you can find any information, http://pages.prodigy.net/jforgione/MB_S500.html See if that will get you started. I am not totally familiar with those cars, I have most experience on OBDII autos, except for the things I have seen on the site and from friends in the MB club. My advice is that if you have done everything you can, take it to the Dealer and have them do a diagnoses, they have a specific machine that will tell you exactly what is wrong, and they see those cars every day. Good luck!
Brian
__________________
Brian W. Heitman

www.MBCA.org/northtexas

Join MBCA!!!
Reply With Quote
  #3  
Old 02-12-2005, 10:34 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Location: Dallas, Tx
Posts: 701
The more I think about that, it seems like a speed sensor, if everything is working fine, the ASR light will come on because it thinks there is slippage, but really you could have a faulty speed sensor, check them all out and make sure there isn't debris or grease on them, clean them up if dirty.
__________________
Brian W. Heitman

www.MBCA.org/northtexas

Join MBCA!!!
Reply With Quote
  #4  
Old 02-12-2005, 11:25 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 21
abs problem

I'm going try these relays and see what happens, would I not get a code for wheel sensor instead of solenoid relay? Thamks for your responce and will keep updated
Reply With Quote
Old 02-12-2005, 11:25 AM
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ABS Problem '90 300TE 4matic chesterloosee Tech Help 0 06-03-2004 11:09 AM
C200 ABS light problem MB Nutter Tech Help 1 05-16-2003 03:30 PM
Cause of odd ABS problem tied to cruise control? Ron Brooks Tech Help 3 01-03-2003 01:19 PM
W126 ABS Problem Rich126 Tech Help 4 04-24-2002 08:02 AM
ABS help with 81' 380SE (126) from Germany Gettin'_Old Tech Help 2 04-21-2002 06:11 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page