Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-07-2003, 09:45 AM
MERCEDES300CE's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2000
Location: Orlando, FL, USA
Posts: 149
Flaring from 3-4

Hi,

I searched and found a lot of information about flaring from 2-3 but not much on 3-4. Are the fixes the same? One post mentiones a spring kit that can be installed to fix this problem. Is it the same kit for a 3-4 shift issue? Or a vacuum adjustment?

The car only seems to flare when fully warmed up and is inconsisten on when it will do it, have not been able to pinpoint a patern. Only that is will only do it at full operating temp, whent its cold it acts perfectly normal.

The transmission is only a year old and has Mobile 1 synthetic fluid it in. Think a filter change with non synthetic oil would help?

The car is a 90' 300CE-24, only about 20k miles since a complete rebuild using all MB parts. This is the second transmission since I have owned the car and it kills me to think its going again.

Any input you hvae is greatly appreciated. Thanks in advance!
__________________
Dean

Just sold em all !! Curently driving a, 06.5 VW GTI

90' 300CE
Euro Lights w/wipers, Clear corners, 17" Monoblocks, K&N Airfilter, Sportline Suspension, Custom SS single muffler exhaust
80' 300D
96' Harley Davidson, XLH 1200
Reply With Quote
  #2  
Old 02-07-2003, 10:41 AM
haasman's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Location: San Francisco, CA
Posts: 3,097
Dean

Try crawling under the car and giving the pressure adjust at least a full turn and see if this improves it.

Was your vacuum mod valve replaced when it was rebuilt?

You could also discuss the problem with the company that just did the work for you.

Keep us posted,

Haasman
__________________
'03 E320 Wagon-Sold
'95 E320 Wagon-Went to Ex
'93 190E 2.6-Wrecked
'91 300E-Went to Ex
'65 911 Coupe (#302580)
Reply With Quote
  #3  
Old 02-07-2003, 12:04 PM
MERCEDES300CE's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2000
Location: Orlando, FL, USA
Posts: 149
Haasman,

Where is this "pressure adjust" on the transmission? Is there information about it on the service CD set? Is it easy to locate?

Not sure if the vacuum mod valve was replaced. I will call the tech tonight and ask him. Is this valve replacement a DIY thing, or does the transmission have to come out to install it?

The first transmission rebuild I had done, only lasted 3 yrs. Prob bad on my part to go back to the same guy for the second rebuild. Seems odd to me, that the car should be on its third tansmission with only 200k miles on it.. Thanks for your input, Ill call him and ask if it was replaced last time.

Thanks again, input is greaty appreciated.
__________________
Dean

Just sold em all !! Curently driving a, 06.5 VW GTI

90' 300CE
Euro Lights w/wipers, Clear corners, 17" Monoblocks, K&N Airfilter, Sportline Suspension, Custom SS single muffler exhaust
80' 300D
96' Harley Davidson, XLH 1200
Reply With Quote
  #4  
Old 02-07-2003, 02:24 PM
it leaks, its german
 
Join Date: Mar 2002
Location: raleigh nc
Posts: 1,111
The k2 spring kit applys to k3 however it might not fix it.Adjusting the modulator pressure might but, it'll firm up the shifts across the board. If this is the same thing that happened last time I'd be looking at the potential for a hanging apply piston or a worn drum allowing the steels to hang, which wears the clutches prematurly (never could spell) This could be a can of worms.



Joe
__________________
Project Smoker, '87 603 powered wagon
Hauler, 96 CTD can you say torque?
Toy 73 Cougar xr7 convertible
Acme Automotive Inc.
Raleigh NC
919-881-0364
Reply With Quote
  #5  
Old 02-07-2003, 04:14 PM
haasman's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Location: San Francisco, CA
Posts: 3,097
Go to this thread, page four for a picture I posted which will show you what I mean: Trans flaring
__________________
'03 E320 Wagon-Sold
'95 E320 Wagon-Went to Ex
'93 190E 2.6-Wrecked
'91 300E-Went to Ex
'65 911 Coupe (#302580)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 07:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page