Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-04-2002, 05:24 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Location: Currently assigned @ Travis AFB, CA
Posts: 165
Question Flashers

The flashers do not work on my 88 260E California with the lights on or off. The high-beam works how ever. Itís no big deal but I need them to work for inspections. I did the following test and no luck yet:

1. I did the search on this and couldnít find anything new.
2. If the high-beam works, the path should be clear from the bulbs all the way to the switch (high-beams, flashers, turn-signal, windshield wiper combination switch), is this right?
3. To test the switch for high-beams I Ohmed out pins 1 to 2, push lever forward for high-beams = good tone and connectivity. Is this right?
4. To test the switch for Flashers I Ohmed out pins 11 to 2, pull lever backward for Flashers = good tone and connectivity. Is this right?
5. Should I be checking for the amount of Ohms too? I just got the DMM on the diode setting and listening for tones only.
6. Check the combination relay by switching it with known working relay from my 190E, it works on the 190 but the relay from the 190 didnít do anything for this vehicle. So the relay is good.
7. The windshield wiper unit works correctly.
8. There is no ďlamp faultĒ indicated on the dash when I pull the lever backward for Flashers. Also the high-beam indicator doesnít flash when I do this.
9. Anything else Iím missing here?


Thanks in Advance,
Thai GI sends...
__________________
GI but not GI Joe
They call me "The Thai GI"
Thai in the US Arsenal
Reply With Quote
  #2  
Old 02-04-2002, 10:25 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
It could easily be the stalk switch.
__________________
Benzmac:
Donnie Drummonds
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
MERCEDES SPECIALIST 11 YRS
Reply With Quote
  #3  
Old 02-05-2002, 02:03 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Location: Currently assigned @ Travis AFB, CA
Posts: 165
Check how much Ohms then?

1. Do you know what would be considered out of tolerance resistance if any between 11 to 2 for the Flashers part of this switch?
2. Can this be repaired by cleaning the contacts? (Not sure how/what is in there).
3. Or the unit must be replaced?

Thai GI sends...
__________________
GI but not GI Joe
They call me "The Thai GI"
Thai in the US Arsenal
Reply With Quote
  #4  
Old 02-18-2002, 02:16 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Location: Currently assigned @ Travis AFB, CA
Posts: 165
Smile It was the stalk/combination switch

1. It was the stalk switch the resistance was much more on the Flashers option of the switch and it also fluctuated.
2. I took it out to see what if anything I can do, it was a riveted unit so not much. Trying to get to the contacts was a hard job because itís at an angle you canít get into. Also I resoldered both ends of the switch, after all this still no luck!
3. Went to my dealer and drop $107 to get a new one and this did it! I ohmed out the new one just to see what kind of resistance it would give, It was the same (.2W) for both high-beam and flasher positions. There were some updates to the switch as I compared them; the wires are now supported by a metal bracket coming from the switch and there is an extra short black wire with a female bayonet type plug coming from pin #12 (must be an option my car donít have).

Thanks for the help,
Thai GI sendsÖ
__________________
GI but not GI Joe
They call me "The Thai GI"
Thai in the US Arsenal
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Signal flashers Msp777 Tech Help 5 02-15-2007 02:13 AM
Turn signals suddenly don't work, but hazard flashers do SoyDriver Matt Diesel Discussion 7 06-27-2004 03:57 PM
Emergency Flashers oldnavy Diesel Discussion 3 04-17-2004 10:34 AM
'95 E320 Wagon: No Turn Signals or Flashers haasman Tech Help 5 03-16-2003 01:39 PM
no turn signal / flashers work davidmash Tech Help 0 12-20-2002 08:45 PM



All times are GMT -4. The time now is 01:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page